GREMI D'INSTAL·LADORS DEL MARESME
Ecotic i la Federació de Gremis d'Instal·ladors de Catalunya (FEGiCAT) han renovat el conveni de col·laboració que les dues entitats mantenen des de l'any 2017, i que té com a objectiu incrementar els nivells de reciclatge de residus d'aparells elèctrics i electrònics (RAEE) generats en l'activitat professional dels instal·ladors.
Amb aquesta finalitat, les dues entitats col·laboraran per millorar i facilitar el reciclatge d'aquests residus entre els instal·ladors i les empreses adherits a FEGiCAT, que actualment representa 20 associacions i 5.600 empreses, que acumulen una facturació de 1.350 milions d'euros i representen el 80 % del sector.
El nou conveni estableix diverses línies d'actuació, especialment orientades a incrementar els nivells de recollida de residus d'equips de climatització i refrigeració, principalment aparells d'aire condicionat, que disten dels nivells òptims desitjables en comparació amb altres tipus de RAEE.
El desenvolupament de solucions integrals per al reciclatge dels residus és un dels aspectes essencials per assolir aquest objectiu. Per això, ambdues entitats col·laboraran en l'impuls i la difusió del programa Ecoinstaladores entre els professionals del sector de la instal·lació, una iniciativa impulsada per Ecotic i dissenyada específicament per donar resposta a les seves necessitats en matèria de gestió de residus.
A través d'Ecoinstaladores, els instal·ladors poden disposar de serveis com l'assessorament gratuït pel que fa a les bones pràctiques en la instal·lació i desinstal·lació dels aparells i les seves responsabilitats en matèria de gestió de residus, el suport en la tramitació de la documentació associada, la recollida sense cost dels RAEE a les pròpies instal·lacions de l'empresa instal·ladora, o la compensació econòmica pels costos de logística inversa i emmagatzematge dels residus.
FEGiCAT col·laborarà en la difusió de les activitats entre els seus associats de forma activa, a través de materials promocionals de les iniciatives desenvolupades, la difusió pública a través dels seus canals de comunicació, i la cessió de les seves instal·lacions per al desenvolupament de les activitats de formació previstes.
El seguiment de la col·laboració s'articularà al voltant d'un grup tècnic de treball, encarregat de l'anàlisi del sector i de la detecció de les necessitats de les empreses instal·ladores, per tal d'adaptar i millorar les activitats desenvolupades per aportar les millors solucions que permetin incrementar nivells de recollida de residus.
Andreu Vilà, director general d'Ecotic, ha destacat que "el compromís del sector instal·lador és fonamental per assegurar que residus com els aires condicionats, que tenen un gran potencial d’impacte negatiu sobre el medi ambient, siguin convenientment reciclats". En aquest sentit, ha valorat "la inestimable col·laboració d´entitats amb les quals compartim valors com FEGiCAT, i que són fonamentals per aconseguir la implicació dels professionals".
Per la seva banda, Raúl Rodríguez, director general de FEGiCAT, ha valorat “la necessitat de continuar posant en valor el paper clau del sector per a la protecció del medi ambient i el desenvolupament de l'economia circular”. Per això, ha incidit en què “iniciatives com Ecoinstaladores aporten solucions a mida de les necessitats reals dels instal·ladors, que sovint es troben davant de situacions de dubte o incertesa davant l'àmplia i complexa normativa que regula la gestió dels residus”.
GREMI D'INSTAL·LADORS DEL MARESME
Comentaris